O a mea teuteu na amata mai i le 3000 TLM

E leai se masalosalo o le 3000 TLM ua leva.I lena tausaga, na fanau mai ai oloa teuteu muamua.Ae le mo foliga, ae ia faʻaleleia foliga o le solofanua!

O seevae solofanua sa lauiloa i le taimi lea, e faʻauliuli ai atigivae i le faʻafefiloi o ta ma fago e faʻaalia atili ai le manaia pe a faʻaalia i luma o tagata lautele.

O le fa'auliuliuli o seevae solofanua ua le o toe masani, ma o le fa'aogaina o mea teuteu ua tele suiga i tausaga ua mavae.O le mea moni, na faʻaaogaina mo le tele o seneturi e faʻaleleia ai le matagofie ma faʻaleleia foliga vaaia.E ui o mea aoga ma metotia o loʻo faʻaaogaina e ono suia i le aluga o taimi, e tumau pea le sini: ia faʻalelei tagata.

KOSMETIKA

O nisi o faʻataʻitaʻiga muamua na iloa: Kohl

O se eyeliner lea e lauiloa i Aikupito.Kohl e faia mai mea eseese, e aofia ai:

Ta'ita'i
Kopa
Lefulefu
Malaki
Galena

Sa faaaoga e tagata Aikupito e faaleleia ai le vaai, puipuia ai ma'i mata, ma tetee atu ai agaga leaga.Kohl e masani ona faʻaaogaina e tagata Aikupito e faʻaalia ai tulaga faʻaagafesootai.O i latou e gafatia le kohl e manatu e mauoa ma malosi.

Turmeric
O le laau ma ona fugalaʻau moli moli e umi lona talaʻaga i totonu o pisinisi teuteu.E faʻaaogaina i lauulu ma fao, ma mea teuteu mo le faʻamalamalamaina o le paʻu.Turmeric e manatu e iai le tele o faʻamanuiaga, e aofia ai:

Puipuia mai siama
E pei o se fa'asao
Faʻaitiitia le mumū
Fasi siama
Galue e pei o le astringent
Fesoasoani e faamalolo manu'a

O le Turmeric o loʻo lauiloa pea i aso nei ma e masani ona faʻaaogaina i mea teuteu mo ona faʻamalama ma mea faʻamaʻi.O le mea moni, o le Made in Vancouver Awards 2021 na taʻua le Turmeric Face Pack o se tasi o manumalo i le Vancouver Marketplace's Best New.Oloa Laleleivaega.

mea matagofie

Aisea na taua ai i aganuu anamua?
O le tasi mafuaaga ona e le o maua e tagata le avanoa i tekinolosi faaonaponei e pei o le la ma le ea malulu.O le mea lea, latou te liliu atu i nei oloa e puipuia ai o latou paʻu mai ave leaga o le la ma isi elemene i le siosiomaga.

E le gata i lea, o le tele o aganuu e talitonu latou te faaleleia foliga o se tagata ma fesoasoani ia i latou e faatosina mai isi.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le amataga o le taimi o Roma, sa talitonuina o le pauta paʻepaʻe paʻepaʻe e mafai ona faʻaalia ai nifo e sili atu le paʻepaʻe ma susulu.I Initia, e talitonuina o le faʻaogaina o nisi ituaiga o manogi i foliga e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le maanuminumi ma faʻatamaiti ai le paʻu.

E ui o la latou faʻaoga muamua atonu o se auala e puipuia ai le paʻu ma faʻaleleia atili ai le matagofie, ua tupu aʻe i se mea e sili atu.I aso nei, ua faʻaaogaina mo faʻamoemoega eseese, e aofia ai:

Teuga o mata
tausiga o lauulu
tausiga fao
Mea manogi ma Mea manogi
E ui o lo latou faʻaaogaina e le o toe faʻatapulaʻaina i le mauoa ma le malosi, ae o loʻo avea pea ma vaega taua o le tele o aganuu i le lalolagi atoa.

Ituaiga o togafitiga muamua
Fa'aiu
O se isi ituaiga o vailaʻau Saina ma Sasaʻe Tutotonu lea e fai mai e iai se faʻasologa faʻasolopito o le 3000 TLM.O faiga uma a Saina ma Sasaʻe Tutotonu e aofia ai le faʻaogaina o ipu e fai ai se vacuum i luga o le paʻu, lea e manatu e fesoasoani e faʻaleleia le tafe toto ma faʻaleleia le faʻamalolo.I le tele o seneturi, ua faʻaaogaina le faiga e togafitia ai maʻi eseese, e aofia ai:

tiga ulu
tiga i tua
popolevale
vaivai
E ui o le ipu ipu e le masani ona faʻaaogaina e avea o se ituaiga o togafitiga teuteu, o loʻo maua e fomaʻi i Saina ma Sasaʻe Tutotonu ni faʻamaoniga e ono iai ni aoga mo le soifua maloloina o le paʻu.Mo se faʻataʻitaʻiga, o se suʻesuʻega e tasi na maua ai o togafitiga faʻapipiʻi e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le foliga o maanuminum ma faʻaleleia atili le paʻu o le paʻu.

mea matagofie

Prosthesis
O le fa'aaogaina muamua o mea fa'apolofesa na amata mai i le tala fa'asolopito anamua o Aikupito, ina ua maua se mummy o lo'o ofuina ona tamatama'ivae fa'atosina muamua na faia i laupapa ma pa'u.I le vaitaimi o le Pogisa, o lo latou faaaogaina na agai i luma i se tulaga faatapulaa, ae i le taimi o le Renaissance, na amata ona suia mea.O nisi o faʻataʻitaʻiga iloga e aofia ai tagata popoto Roma o loʻo faʻamatalaina fitafita na faʻaaogaina laupapa ma uʻamea e fai ai vae ma lima faʻapitoa.

Ae ui i lea, o mea fa'apipi'i e le na'o tagata e misi o latou vae po'o fa'aletonu fanau.O le mea moni, o loʻo faʻaaogaina nei i latou i le fale lalelei e fesoasoani ai i tagata e foliga sili atu.

O se fa'aoga masani i le aulelei lalelei o le fatuina lea o laugutu atoatoa.E faia lenei mea e ala i le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi o loʻo tuʻuina i laugutu e tuʻuina atu ia i latou se foliga atoatoa.E ui o lenei ituaiga o togafitiga o loʻo manatu pea faʻataʻitaʻi, ua faʻaalia e aoga i nisi tulaga.

O le isi masini prosthetic masani i alamanuia o le faʻaleleia o foliga foliga.Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaogaina mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi e fai ai alafau maʻai poʻo se alalaupapa maualuga o le isu.E ui o nei togafitiga e manatu foi e faʻataʻitaʻi, ua faʻaalia e saogalemu ma aoga i le tele o tulaga.

taotoga palasitika
O le taotoga palasitika muamua e mafai foi ona toe maua i tua i le taimi nei.O uluai tagata Aikupito na maua ma atiina ae lo latou malamalama i le tino o le tagata e ala i le mummification—e sili atu ona sa'o, o le aveesea o totoga.Na latou fa'aogaina muamua meafaigaluega fa'amuamua e pei o seleulu, scalpels, ili ma kilipa e togafitia ai manu'a ma fa'a'au, ma mulimuli ane maua ai le cautery ma sutures.

I se faapuupuuga
O nei togafitiga ma faiga ua leva ona iai mo le tele o seneturi, faatasi ai ma nisi o metotia na amata mai i le 3000 TLM.E ui o lo latou faʻaaogaina e le o toe faʻatapulaʻaina i tagata mauʻoa ma le malosi, ae o se vaega taua o le tele o aganuu i le salafa o le lalolagi.

E le gata i lea, o le alualu i luma i tekinolosi ua mafua ai le atinaʻeina o togafitiga fou ma taualumaga, e pei o faʻataʻitaʻiga ma taotoga palasitika.

O lea la pe o lo'o e va'ava'ai e fa'aleleia ou foliga i metotia fa'aleaganu'u pe su'e nisi togafitiga fa'ata'ita'i, e mautinoa lava e iai se polokalame mo oe.


Taimi meli: Oke-17-2022