Hvordan bli en kosmetisk formulator?

Elsker dusminke, hudpleie, personlig pleieog alt skjønnhet?Hvis du er interessert i årsakene til sminke og ønsker å lære hvordan du lager dine egne produkter, kan det være lurt å vurdere å bli en kosmetikkformidler.

Det er mange forskjellige veier du kan ta for å bli en kosmetikkformidler.Du kan gå på handelsskole, universitet eller til og med studere på nettet.

Her vil vi diskutere prosessen med å bli en kosmetisk formulerer og dekke alt fra utdanningskravene til erfaringen som trengs for å gå inn i dette spennende feltet.

Så hvis du er klar til å lære mer, la oss komme i gang!

KOSMETISK

Hva er en kosmetisk formulering?
Kosmetiske formuleringer er kjemikere som utvikler kosmetiske formuleringer for kosmetikk, fargekosmetikk, hudpleie og personlig pleieprodukter.De kan spesialisere seg på spesifikke produkter, som f.ekshudpleie, hårpleie, munnpleie, ellerparfyme.

Formulatorer må ha dyp kunnskap om kjemi, da de bruker mange forskjellige typer ingredienser for å lage produkter som dekker spesifikke behov.De må også forstå regulatoriske krav, siden hvert produkt må oppfylle visse sikkerhetsstandarder.

Hva gjør en kosmetikkformidler?
Kosmetiske formuleringer er ansvarlige for å skape og utvikle nye kosmetiske produkter.Dette inkluderer utvikling av nye produktkonsepter, valg av emballasje og utvikling av formuleringer for hvert produkt.

Kosmetiske formuleringer må ha en solid forståelse av de tekniske aspektene ved kosmetiske formuleringer og de siste trendene i skjønnhetsbransjen.

DRÅPEFLASKE

Hvordan komme i gang innen kosmetiske formuleringer?
Her er trinnene for å bli en formulerer:

Trinn 1: Du trenger et solid kjemifundament
Et godt sted å begynne er med en grad.I løpet av bachelorstudiene bør du ta kurs i organisk, analytisk og biokjemi.

Disse vil gi deg et solid fundament i de nødvendige prinsippene.

Hvis dette virker utenfor rekkevidde, ikke bekymre deg!Det finnes andre måter å få nødvendig opplæring på (som vi skal dekke senere).

Trinn 2: Delta på relevante kurs
I tillegg til (eller i stedet for) å oppnå en grad, kan andre fag hjelpe deg.

Disse kan omfatte biologi, fysikk og matematikk.Som med en hvilken som helst karriere, vil godt avrundet utvikling gjøre deg til en mer vellykket formulerer.

Trinn 3: Bli med i en profesjonell organisasjon
Når du har den nødvendige utdannelsen, er det på tide å begynne å bygge nettverk!Å delta i profesjonelle organisasjoner som Society of Cosmetic Chemists er en fin måte å møte likesinnede på og lære om den siste utviklingen på feltet.

Disse organisasjonene tilbyr også utdanningsmuligheter for å hjelpe deg med å holde deg oppdatert på de nyeste trendene og teknologiene.

KOSMETISK PRODUKT

Trinn 4: Finn en mentor
En av de beste måtene å lære noe på er fra noen som har "vært der og gjort det".Å finne mentorer som er villige til å dele sin kunnskap og erfaring med deg er uvurderlig.

Ikke bare kan de lære deg om teknologi, men de kan også lære deg hvordan du navigerer i forretningssiden av ting.En god mentor kan åpne dører for deg som ellers ville vært utilgjengelige.

Krav for å bli kosmetikkformidler
du trenger å:

Utdanningskrav
En bachelorgrad i naturvitenskap, biologi eller annet relatert felt.

Du må også gjennomføre kurs i fysikk og matematikk.Etter å ha fullført bachelorstudiene må du fullføre en mastergrad eller doktorgrad i kosmetisk vitenskap eller et beslektet felt, og du trenger en bachelorgrad i universitetskjemi.

Etter å ha fullført et formelt utdanningsprogram, må du få en kosmetisk kjemikerlisens fra FDA.

Trenger erfaring
I tillegg til utdanningskravene, trenger du mange års erfaring med å jobbe i et laboratorium som fortrinnsvis spesialiserer seg på de forskjellige formler innen industrien.

Det er også nyttig å ha erfaring med å jobbe med kosmetiske ingredienser og formuleringer.Du kan få denne erfaringen ved å jobbe for et relatert selskap eller ved å gjennomføre et internship i et kosmetisk laboratorium.

Når du har fått den nødvendige utdannelsen og erfaringen, kan du begynne din rolle som kosmetikkformidler.

Konklusjon
Feltet er i utvikling og det er mange muligheter for de med riktig opplæring.

Ved å følge trinnene som er skissert her, kan du bli kosmetikkformidler og begynne å jobbe i denne spennende bransjen.


Innleggstid: 21. oktober 2022