O loʻo faʻateleina le faʻaaogaina o fagu PET

E tusa ai ma se faʻamatalaga a le tagata suʻesuʻe Mac Mackenzie, o loʻo faʻatupulaʻia le manaoga o le lalolagi mo fagu PET.O loʻo faʻapea foi le faʻamatalaga e oʻo atu i le 2030, o le manaʻoga mo le rPET i Europa o le a faʻateleina 6 taimi.

Na taʻua e Pieterjan Van Uytvanck, le au suʻesuʻe sili i Wood Mackenzie: "O loʻo faʻateleina le faʻaaogaina o fagu PET. E pei ona faʻaalia e la matou faʻamatalaga i luga o le faʻatonuga faʻapipiʻi faʻapipiʻi a le EU, i Europa, o le taumafa faʻaletausaga a le tagata e tusa ma le 140. 290 ... O se olaga maloloina o se malosiaga taua tele.

E ui lava i le faʻaleagaina o palasitika i le lalolagi atoa, o loʻo i ai pea le tulaga o loʻo maua i lenei faʻamatalaga.Ua faailoa e Wood Mackenzie o le filogia o palasitila ose mataupu taua, ma ua avea fagu vai palasitika lafoai ma faailoga malosi o le nofoaga autu o finauga tau atinae gafataulimaina.

Peitai, na iloa e Wood MacKenzie e le o faaitiitia le taumafaina o fagu PET ona o faafitauli tau le siosiomaga, ae ua maeʻa le faaopoopoga.Na faʻapea foi le kamupani o le manaʻoga mo le rPET o le a matua faʻateleina.

Na faamatala e Van Uytvanck: "I le 2018, 19.7 miliona tone o meaʻai ma meainu PET na gaosia i le atunuʻu atoa, e aofia ai le 845,000 tone o fagu meaʻai ma meainu na toe maua mai e masini. E oʻo atu i le 2029, matou te faʻatatauina o lenei numera o le a oʻo atu i le 30.4 miliona tone, lea e sili atu. nai lo le 300 sefulu afe tone na toe maua mai i masini.

foupic1

"O loʻo faʻateleina le manaʻoga mo le rPET. O le faʻatonuga a le EU e aofia ai se faiga faʻavae mai le 2025, o fagu inu uma PET o le a aofia i le 25% toe faʻaleleia mea, ma o le a faʻaopoopo i le 30% mai le 2030. Coca-Cola, Danone ma Pepsi) ma isi. O taʻutaʻua taʻutaʻua o loʻo manaʻomia le 50% o le faʻaaogaina o le rPET i totonu o latou fagu e oʻo atu i le 2030. Matou te faʻatatauina e oʻo atu i le 2030, o le manaʻoga mo le rPET i Europa o le a faʻaono faʻaono.

O le faʻamatalaga na maua ai o le faʻaauau e le naʻo le suia o le tasi auala afifi i le isi.Fai mai Van Uytvanck: "E leai se tali faigofie i felafolafoaiga e uiga i fagu palasitika, ma e tofu lava le fofo ma ona luitau."

Na ia lapatai mai, "O pepa poʻo kata e masani lava ona i ai se ufiufi polymer, e faigata ona toe faʻaaogaina. E mamafa le tioata ma e maualalo le malosi o felauaiga. Ua faitioina le bioplastics mo le fesiitaiga o fanua suatia mai meaʻai i le siosiomaga. . sili atu le fa'alelei o le si'osi'omaga ma sili atu ona taugata isi fa'atusa i fagu vai?"

E mafai ona avea le alumini ma sui tauva e sui ai fagu PET?E talitonu Van Uytvanckk o le tau ma le mamafa o lenei mea e faʻasaina pea.E tusa ai ma suʻesuʻega a Wood Mackenzie, o tau alumini o loʻo i ai nei e tusa ma le US $ 1750-1800 i le tone.O le 330 ml fagu e tusa ma le 16 kalama lona mamafa.O le tau o le polyester mo PET e tusa ma le 1000-1200 US tala i le tone, o le mamafa o se fagu vai PET e tusa ma le 8-10 kalama, ma le gafatia e 500 ml.

I le taimi lava e tasi, o faʻamaumauga a le kamupani o loʻo faʻaalia ai, i le isi sefulu tausaga, sei vagana ai se numera laʻititi o maketi o loʻo tulaʻi mai i Asia i Sautesasae, o le faʻaaogaina o le afifiina o meainu alumini ua faʻaalia ai se agaʻi i lalo.

Na faaiuina e Van Uytvanck: "O mea palasitika e taugofie ma agai i luma. I luga o le lita faʻavae, o le tau o le tufatufaina o meainu o le a maualalo ma o le mana e manaʻomia mo le felauaiga o le a itiiti. o le a faʻateleina le tau o le tau. O le tau faʻatatau e masani ona tuleia i luga o le tau faʻatau i tagata faʻatau.


Taimi meli: Me-09-2020