Mai le Fa'agasologa Fa'ata'ita'i e Va'ai i le Faiga Fagogo Palasitika Matagofie

O le faiga fa'apipi'i mea fa'apipi'i palasitika i totonu o pisinisi teuteu e masani ona vaevaeina i ni vaega se lua: tui tui ma feula.

Su'i tui

O le a le faiga o tui tui?

Injection molding o se faʻagasologa o le faʻamafanafanaina ma le faʻapipiʻiina o le palasitika (faʻamafanafana ma faʻafefe i totonu o se vai, palasitika), ona faʻaaogaina lea o le mamafa e tui ai i totonu o se avanoa faʻapipiʻi tapuni, faʻatagaina e malulu ma faʻamalosi i totonu o le limu, e maua ai se oloa ma foliga tutusa ma le limu.E fetaui lelei mo le tele o gaosiga o vaega ma foliga faigata.

Fa'agasologa o tui

Uiga o le faiga tui tui:

1. Saosaoa gaosiga vave, maualuga maualuga, maualuga maualuga o le faʻaogaina o masini

2. O le oloa e maualuga le saʻo, ma o le mea sese foliga e laʻititi lava

3. Mafai ona gaosia vaega e lavelave foliga

4. maualuga tau limu

Ole tele o tatoufagu e leai se ea, fagu lotion puipui luae gaosia e ala ile tui.

Fa'alifu

O uiga o le fa'auluina o le faiga:

Fa'ata'ita'iina o lesona mai le fa'agasologa masani o le sasaina o tioata, e fa'aogaina ai le fa'aogaina o le ea fa'apipi'i ma se mamafa fa'apitoa e fa'alili ma fa'alili ai le fa'aulu (semi-finished tubular body plastic) i totonu o le limu i totonu o se faiga fa'alelei mo oloa ga'o.E talafeagai mo le tele o gaosiga o pusa palasitika gaogao.

Fa'agasologa o le Feula

O a uiga o le fa'agasologa o le feula?

1. Auala faigofie o le gaosiga, maualuga le gaosiga o le gaosiga ma le masini

2. Sa'o maualalo fua

3. O loʻo iai faʻatapulaʻa faʻatapulaʻaina o foliga o le oloa

4. maualalo tau limu

E tusa ai ma laasaga o gaosiga eseese ma faʻagasologa, e mafai ona vaevaeina le faʻafefeteina i ni ituaiga se tolu: faʻafefe faʻamalo, faʻafefe tui, ma faʻamalo faʻafefe.

O le mea muamua o le oomi ma feula.E pei ona taʻu mai e le igoa, e lua laʻasaga tetele o le extrusion blow: extrusion ma le blow molding.

O le laasaga muamua o le extrude le parison-moli tapunia.O lo'o fa'aauau pea ona oomi le masini e fa'aoso e fai ai se parison tubular ga'o.Pe a faʻapipiʻi le parison i se umi na muaʻi fuafuaina, o le pito i luga o le parison e tipi i se umi e talafeagai mo se fasi mea e tasi, ma o loʻo tapuni i le itu agavale ma taumatau.

Sitaili feula 1

O le laasaga lona lua, faʻafeiloaʻi o le ea-trimming.O le ea faʻamalosi e tui i totonu o le preform e ala i le mandrel e faʻafefe.O le parison e pipii vavalalata i le puipui i totonu o le limu e malulu ma foliga, ma aveese le oloa mai le limu, ma faia le trimming lona lua.O le tau o le extrusion ma le feula meafaigaluega ma molds e fai si maualalo, ma o le tau o le gaosiga e matua maualalo foi.

Ae ui i lea, o le moli e tupu i le taimi o le gaosiga, ma o le gutu ma le pito i lalo o le fagu e manaʻomia ona teuteu faʻainisinia poʻo lima, ma o nisi taimi e manaʻomia ai le faʻamalo ma teuteu le gutu o le fagu.

Sitaili feula 2

O fagu palasitika fa'apipi'i fa'aoso e fa'aulu e iai se laina vaelua (se laina fa'aoso) i le pito i lalo, ma o le gutu o le fagu e talatala ma e le lamolemole, o lea e ono a'afia ai nisi i le tafe o le vai.O ia fagu e masani ona faia i mea PE ma e faʻaaogaina i mea teuteu e pei o fagu foam, lotions tino, shampoos ma conditioners.

O le ituaiga lona lua o le tui tui, lea e lua laasaga tetele: tui-blow molding.

Laasaga 1: Fa'amua le tapunia o tui.

Fa'aoga le faiga tui tui e maua ai se parison pito i lalo, ma o le fa'amafanafanaga e fa'asolo i le 120° i le so'oga fa'afefe.

Ua tapunia le limu, ma o'o mai le ea compressed i totonu o le parison e ala i pores mandrel mo le feula.

Laasaga 2: Fa'amuamua le fa'amalieina o le tau ma le fa'amalo.

A maeʻa ona faʻamalo atoatoa ma faʻapipiʻi le oloa faʻafefeteina, o le faʻamafanafanaga e taamilo i le 120 ° e faʻamalo ai le oloa.Leai se mea e manaʻomia mo le tipi lona lua, o lona uiga o le maualuga o le masini ma le gaosiga lelei e maualuga.Talu ai ona o le fagu e feula mai se parison ua faia tui, o le gutu o le fagu e mafolafola ma o le fagu e sili atu mea faʻamaufaʻailoga, e pei o leTB07 feula fagu faasologa.

O le ituaiga lona tolu o nota toso ma feula.E vaevaeina i ni laasaga se tolu: tui-faʻaloa-faiga faʻafefe.

E ese mai le ituaiga turntable o tui tui, tui fa'alautele sasa o se fa'apotopotoga laina gaosiga.

Laasaga 1: Fa'amua le tapunia o tui

Tu'u le fomu na gaosia e tui i totonu o le fa'alili

Fa'aofi le to'oto'o ma tapuni le limu agavale ma taumatau

Laasaga 2: Faʻaloloa-Agi-Malili ma faʻaumatia

O le tootoo fa'aloloa e fa'aloaloa fa'alava, a'o tui le ea e ala i le tootoo fa'aloaloa mo le fa'aloalo i tua.

Fa'alili ma fa'apena, fa'apalapala ma ave i fafo le oloa

O le sasaina o le tui o le tasi lea e sili ona maualuga, saʻo ma le tau i le faiga o le faʻafefe.

I le taimi nei, o loʻo i ai auala e lua o le gaosiga i le tui faʻalauteleina le faʻaogaina o le faagasologa, e taʻua: auala e tasi-laasaga ma auala e lua-laasaga.O le faʻapipiʻiina o le tui ma le faʻafefeina e faʻamaeʻaina faʻatasi i se auala e tasi-laasaga, ma o laasaga e lua e faʻamaeʻaina tutoʻatasi o se auala e lua-laasaga.

Pe a faʻatusatusa i le auala e lua-laasaga, o le auala e tasi-laasaga e faʻamaeʻaina i meafaigaluega e tasi-laasaga mai mea mataʻutia i le oloa maeʻa.O le gaosiga o le gaosiga e faigofie ma e leai se faʻavevela lona lua e faʻatagaina, o lea e maualalo ai le faʻaaogaina o le malosi.

O le auala e lua-laasaga e manaʻomia muamua tui muamua, ona sosoo ai lea ma le gaioiga lona lua i luga o le masini faʻafefe.Blow molding e manaʻomia ai le faʻavevelaina lona lua o le faʻamaluluina muamua, o lea e maualuga ai le faʻaaogaina o le malosi.

 

Ole tele o fa'amatalaga e sau mai le CiE beauty supply chain


Taimi meli: Tes-29-2021